Mozzarellové krekry s uzenou paprikou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Vegetarián
Křupavé, plné sýra a jako stvořené k odpolednímu chroupání a zobání. Mozzarellové krekry s uzenou paprikou od Cooking with Šůša jsou jen z několika surovin, upečete je během pár minut a hlavně mají opravdu parádní chuť. Určitě je vyzkoušejte!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 balení
Mozzarella
220 g
Špaldová hladká mouka
50 g (změklé)
České máslo 84 % mléčného tuku
0.5 lžičky
Mlýnek mořská sůl
0.5 lžičky
Uzená paprika
1 ks (na potření)
Čerstvá BIO vejce 6 ks M

Příprava

1
Mozzarellu i s nálevem rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
2
Přidejte mouku, změklé máslo, sůl a uzenou papriku.
3
Rukama vypracujte pružné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne odležet.
4
Druhý den těsto rozválejte na pomoučeném vále na placku.
5
Vykrojte požadované tvary, potřete je rozšlehaným vejcem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 12–15 minut dozlatova.