
Meruňková zmrzlina
Připraveno za
30 minNáročnost
Kategorie
- Dezerty a moučníky
- Svačiny
- Vegetarián
- Vegan
Že je na výrobu domácí zmrzliny potřeba zmrzlinovač? Ale kdepak, ve finále to není zas tak složité. Využijte meruňkové sezony a vyzkoušejte tento skvělý recept, o který se s námi podělila Maruškaveg. Základní gramáž na jednu vaničku jsme dali pro 4 osoby, ale opravdu záleží na tom, jak velkou porci pro jednoho uděláte.
Suroviny na
porce
- 500 gMeruňky
- 80 gKešu ořechy - jádra
- 200 gKokosové mléko
- 60 mlSirup z agáve
- 50 gČokoláda hořká
- 2 ksMeruňky
Suroviny
Suroviny na
porce
- 500 gMeruňky
- 80 gKešu ořechy - jádra
- 200 gKokosové mléko
- 60 mlSirup z agáve
- 50 gČokoláda hořká
- 2 ksMeruňky
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepKešu ořechy namočte alespoň na 4 h do čisté vody.
- accessibility.recipes.cookingstepMeruňky si omyjte, rozdělte na poloviny a z každé vyndejte pecku.
- accessibility.recipes.cookingstepSpolečně s kešu ořechy, agáve sirupem a kokosovým mlékem je vložte do mixéru. Rozmixujte dohladka a přendejte do nádoby, kterou pak můžete dát i do mrazáku.
- accessibility.recipes.cookingstepDo připraveného krému přidejte nakrájenou čokoládu a meruňky na kousky.
- accessibility.recipes.cookingstepNechte v mrazáku 6–8 hodin, během toho můžete několikrát promíchat.
- accessibility.recipes.cookingstepPokud budete zmrzlinu konzumovat později, je lepší ji nechat před podáváním pár minut při pokojové teplotě, aby šla dobře nabrat.