Meruňková zmrzlina


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Vegetarián
  • Vegan
Že je na výrobu domácí zmrzliny potřeba zmrzlinovač? Ale kdepak, ve finále to není zas tak složité. Využijte meruňkové sezony a vyzkoušejte tento skvělý recept, o který se s námi podělila Maruškaveg. Základní gramáž na jednu vaničku jsme dali pro 4 osoby, ale opravdu záleží na tom, jak velkou porci pro jednoho uděláte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Meruňky
80 g
Kešu ořechy - jádra
200 g
Kokosové mléko
60 ml
Sirup z agáve
50 g
Čokoláda hořká
2 ks
Meruňky

Příprava

1
Kešu ořechy namočte alespoň na 4 h do čisté vody.
2
Meruňky si omyjte, rozdělte na poloviny a z každé vyndejte pecku.
3
Společně s kešu ořechy, agáve sirupem a kokosovým mlékem je vložte do mixéru. Rozmixujte dohladka a přendejte do nádoby, kterou pak můžete dát i do mrazáku.
4
Do připraveného krému přidejte nakrájenou čokoládu a meruňky na kousky.
5
Nechte v mrazáku 6–8 hodin, během toho můžete několikrát promíchat.
6
Pokud budete zmrzlinu konzumovat později, je lepší ji nechat před podáváním pár minut při pokojové teplotě, aby šla dobře nabrat.