Masové kuličky s čočkou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Masové kuličky jistě znáte v kombinaci se špagetami, ale dají se servírovat i jinak! Zkuste naše netradiční spojení s červenou čočkou, budete se olizovat za ušima ještě zítra!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Hovězí maso mělněné speciál
15 g
Pecorino
1 špetka
Mlýnek chilli
1 hrst
Koriandr
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
100 g
Mrkev
100 g
Celer s natí
100 g
Cuketa
Květák
75 g
Čočka červená, celá
1 konzerva
Loupaná rajčata
3 stroužky
Česnek
3 lžíce
Sójová omáčka
1 lžička
Koriandrový prášek
1 lžička
Kurkuma
1 lžička
Uzená paprika
1 hrst
Koriandr
200 ml
Bílé víno
5 g
Zázvor
2 lžíce
Ghí

Příprava

1
Nejprve si umíchejte směs na kuličky z mletého hovězího masa, strouhaného pecorina a posekaného koriandru.
2
Promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Vytvarujte cca 8 kuliček.
3
Orestujte na kapce oleje ze všech stran asi 3 minutky. Vyndejte, dejte do woku ghí a orestujte cibuli a na plátky pokrájený česnek.
4
Přidejte koření (koriandrový prášek, kurkumu, uzenou papriku) a nechte rozvonět.
5
Na to přidejte na kostky nakrájenou mrkev, celer, cuketu a květák. Minutku restujte a zalijte⁠ bílým vínem, rajčaty a cca 2 dcl vody.
6
Duste asi 20 minut, za občasného míchání. Pak přidejte červenou čočku, sójovou omáčku, pepř, sůl a masové koule a na mírný stupeň duste, dokud není vše měkké.
7
Podávejte samotné nebo s rýží.⁠