Masová roláda s nádivkou a pečenými brambůrky


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Recepty z masa
  • Hlavní jídla
Nedělní oběd pro celou rodinu, který se perfektně hodí na sváteční stůl. Roláda z vepřového bůčku s voňavými bylinkami rozhodně stojí za ochutnání. Servírujte ji s pečenými brambory a úspěch je zaručen.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 kg
Vepřový bok špička
300 g
Mražený hrášek
40 g
Čerstvá bazalka
30 g
Čerstvý kopr
30 g
Piniové oříšky
3 stroužky
Česnek balený
7 lžíce
Extra panenský olivový olej
40 g
Parmezán
Sůl
Pepř
1 lžička
Kmín
1 snítka
Tymián
Brambory Grenaille
Červená řepa listy
Mangold listy

Zálivka
1 lžička
Med květový
3 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 lžička
Bílý vinný ocet
0.25 ks
Šťáva z citronu
4 lžíce
Skyr natur
1.5 lžička
Dijonská hořčice
1 hrst
Nasekaná pažitka
Sůl

Příprava

1
Vepřový bok, málo prorostlý tukem, rozkrojte na velký plát a přes potravinovou fólií naklepejte paličkou na maso.
2
Mražený hrášek zalijte v cedníku horkou vodou, aby změkl. Poté ho rozmixujte s bazalkou, koprem, piniovými oříšky, česnekem, olivovým olejem a parmezánem.
3
Plát masa dochuťte solí a pepřem, potřete silnou vrstvou pesta a zamotejte do rolády. Potravinovým motouzem ji svažte, aby při pečení držela tvar.
4
Roládu vložte do pekáče s trochou vody a na závěr ji posypte kmínem. Pečte na 180 °C za občasného přelévání výpekem cca 55 minut. Na posledních 5 minut pečení posypte roládu nahrubo nasekanými lístky tymiánu.
5
Podávejte s opečenými mladými bramborami Grenaille a s porcí výpeku.
6
Na závěr přidejte trochu listů červené řepy s mangoldem a zakápněte předem vyšlehanou zálivkou.