Malinové šátečky s čokoládou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Vegan
  • Bezlaktózové
Roztomilá srdíčka plná skvělé náplně, která snadno vylepšíte sladkou polevou. Maruškaveg⁠ pro vás napekla neodolatelné malinové šátečky, jako stvořené nejen na Valentýna.⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

450 g
Hladká mouka
2 lžičky
Kypřicí prášek do pečiva
1 ks
Vanilkový cukr
3 lžíce
Jablečný ocet
80 ml
Javorový sirup grade C
120 ml
Slunečnicový olej s vitaminem D
100 ml (vanilkové)
Sójové mléko

Náplň
50 g
Čokoláda hořká
100 g
Extra jam malina

Poleva
200 g
Moučkový cukr
1 lžička
Extra jam malina
1 lžíce
Šťáva z citronu

Příprava

1
V míse smíchejte hladkou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr s jablečným octem, javorovým sirupem, olejem a sójovým mlékem.
2
Propracujte rukama v jednotné těsto, které dejte alespoň na 30 minut odpočinout do lednice.
3
Poté z těsta vyválejte placku o šířce cca 5 mm a vykrájejte z něj srdíčka.
4
Na jedno srdíčko položte kousek čokolády a lžičku džemu.
5
Okraje potřete javorovým sirupem, aby se lépe přilepilo druhé srdíčko. Když na sobě máte dvě srdíčka, vidličkou je dokola zmáčkneme a upevněte.
6
Dejte vše na plech s pečicím papírem, můžete ještě potřít javorovým sirupem pro lesk. Pečte 15–20 minut na 200 °C dozlatova.⁠
7
Po vychladnutí potřete polevou, kterou vytvořte smícháním moučkového cukru, džemu a šťávy z citronu.⁠