Makový koláč s třešněmi bez mouky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
Držíte v létě štíhlou linii, ale přesto si rádi zamlsáte? Máme pro vás skvělý tip na makový koláč, který je plný skvělých a zdravých dobrot. Je sice trošku netradiční, ale přípravy se rozhodně nemusíte bát, zvládne ji i naprostý začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

180 g
Mandlová mouka
200 g
Kešu natural
120 g
BILLA Bio máslo
90 g
Kokos strouhaný
200 g
Mletý mák
2 hrst
Třešně
250 g
Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
100 g
Zakysaná smetana
200 ml
Kefírové mléko
2 lžička
Přírodní vanilkový extrakt
130 g
Med květový český
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M

Příprava

1
Nejprve kešu oříšky pomeleme na mouku. Poté k nim přidáme mandlovou mouku, strouhaný kokos a máslo pokojové teploty. Vše důkladně promícháme.
2
Připravíme si formu o průměru cca 22 cm, vytřeme máslem a vysypeme troškou strouhaného kokosu. Do takto připravené formy vmáčkneme připravené těsto tak, aby bylo na dně formy i po stranách. 
3
Hotový korpus pečeme při 170 °C 10–15 minut, dokud nezezlátne.
4
Mezitím připravíme náplň. Smícháme mletý mák společně s kefírem, tekoucím medem, zakysanou smetanou, vejcem a vanilkovým extraktem. Důkladně zamícháme.
5
Po upečení ne korpus nasypeme třešně a zalijeme připravenou makovou směsí. Pečeme při 180 °C 40–45 minut, po upečení necháme vychladnout, aby náplň krásně ztuhla.

Další recepty