Letní závitky s krevetami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Zeleninová jídla
Pro všechny příznivce asijské kuchyně připravil Kluk v zástěře recept na letní závitky s krevetami. Kromě vynikajících závitků si během chvilky vykouzlíte i skvělou omáčku k letním závitkům.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Rýžový papír
40 g
Ploché rýžové nudle
1 ks
Mrkev
0.25 ks
Okurka salátová
0.25 ks
Červená kapie
2 hrst
Rukola
Čerstvá máta
12 ks
Vařené krevety
12 plátek
Červená řepa
Černý sezam
Bílý sezam
Šťáva z limetky
Sůl
Pepř
Ghí

Omáčka
2 lžíce
Arašídové máslo
2 lžíce
Teriyaki omáčka
1 lžička
Med květový český
1 lžička
Rýžový ocet
2 lžíce
Voda
0.5 lžička
Zázvor

Příprava

1
Rýžové nudle zalijeme horkou vodou a necháme změknout.
2
Předvařené krevety osolíme a opepříme a zakápneme je limetkovou šťávou, orestujeme je z obou stran na kousku ghí (stačí minutku z každé strany).
3
Zeleninu nakrájíme na tenké proužky. A můžeme začít motat.
4
Rýžový papír na letní závitky namočíme ve studené vodě
5
Papír položím na rovnou plochu, posypeme sezamem.
6
Na rýžový papír dáme rýžové nudle, 4 proužky mrkve, okurky, 2 proužky papriky, 3 menší plátky řepy, 3 krevety, hrstičku rukoly a pár lístků máty.
7
Nejdříve přeložíme boční strany dovnitř, poté motáme odzdola nahoru.
8
Jakmile máme zamotáno, smícháme všechny ingredience na omáčku a můžeme podávat.