Letní minestrone


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Těstoviny a nudle
Minestrone – italská hustá polévka, ve které najdete opravdu hodně zeleniny! Především rajčata, celer, fazole nebo třeba mrkev. My jsme ji navíc doplnili těstovinami, voňavou slaninou a bazalkovým pestem. Jasně daný recept totiž úplně neexistuje, proto se nápadům meze nekladou. Původně ale šlo spíše o skromnější jídlo.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 lžíce
Olivový olej extra panenský
200 g
Anglická slanina
4 stroužky
Česnek
1 ks
Mrkev
1 ks
Cibule žlutá
1 menší ks
Fenykl
3 stonky
Celer řapík
1 list
Bobkový list
2 snítky
Tymián
70 g
Rajčatový protlak
70 g
Bazalkové pesto
3 ks
Rajčata
1 konzerva
Sekaná rajčata
1.5 l
Kuřecí vývar
70 g
Těstoviny fusilli - semolinové těstoviny
100 g
Růžičková kapusta
440 g (bez nálevu)
Fazole z konzervy (mix červené a bílé)
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
20 g
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr

Příprava

1
V hrnci rozehřejte na středním plameni olivový olej a slaninu nakrájenou na kousky na něm opékejte přibližně 3 minuty.
2
Česnek nasekejte, mrkev, cibuli, fenykl a předem oloupaný řapíkatý celer nakrájejte na kousky a přidejte do hrnce.
3
Přisypte také bobkový list a tymián. Opékejte ještě zhruba 7 minut, dokud nezačne zelenina chytat tmavou barvu.
4
Vmíchejte rajčatový protlak, pesto, rajčata nakrájená nahrubo, rajčata z konzervy, zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
5
Jakmile se začne polévka vařit, vsypte do ní těstoviny, zamíchejte a vařte na středním plameni 8–10 minut, dokud nebudou těstoviny uvařené na skus.
6
Nakonec přidejte nakrájenou kapustu a slité a propláchnuté fazole.
7
Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a ještě vše společně prohřívejte 3–4 minuty.
8
Hotovou polévku servírujte do hlubokých talířů a na závěr posypte hoblinkami parmezánu.