Pečená kuřecí stehna s pečenými brambory Grenaille


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Milujete pečené kuře s bramborem? Notoricky známou klasiku jsme pro vás tentokrát připravili trochu jinak. Pečená kuřecí stehna jsme doplnili tymiánovými pečenými bramborami v troubě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na maso
4 ks
Kuřecí stehna maxi
Olivový olej extra panenský
Sůl
Pepř
Koření na kuře

Pečené brambory
500 g
Brambory Grenaille
Tymián
Sůl

K servírování
3 ks
Mrkev
Jarní cibulka

Příprava

1
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
2
Omytá a očištěná kuřecí stehna lehce potřeme olivovým olejem, okořeníme a necháme péct asi 30 minut.
3
Brambory Grenaille (malé brambory o velikosti cca 30 mm) omyjeme, zbavíme nečistot a ve slupce dáme do vroucí vody vařit asi na 10 minut.
4
Poté slijeme vodu z brambor, promícháme s trochou olivového oleje, čerstvým tymiánem a přidáme péct ke kuřeti. 
5
Spolu s kuřecími stehny pečeme zhruba dalších 30 minut, dokud nejsou brambory měkké a dozlatova opečené.
6
Na posledních 10 minut pečení přidáme ještě nakrájenou mrkev.
7
Upečené brambory s mrkví na závěr osolíme hrubozrnnou solí a podáváme s hotovými kuřecími stehny.