Kuřecí roláda s vařeným chřestem a opečeným bramborem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
Chcete si během vaření trochu vyhrát? Pak určitě vyzkoušejte recept z našeho jarního čísla magazínu Gusto. Kuřecí roláda je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to! Podávat ji můžete s vařeným bramborem či bramborovou kaší.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Kuřecí stehenní řízky
800 g
Zelený chřest
50 g
Baby špenát
1 ks
Cibule žlutá
120 g
Sušená rajčata v oleji
4 ks
Anglická slanina plátky
1 snítka
Tymián
200 ml
Bílé víno
100 g (studené)
Bílé víno
550 g
Vařené brambory
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Extra panenský olivový olej
Pažitka

Příprava

1
Předehřejte troubu na 190 °C. Chřest oloupejte a zbavte tužších konců.
2
Cibuli nakrájejte nadrobno. Řízky naklepejte, osolte a opepřete.
3
Rozložte na ně slaninu, špenát, doprostřed sušená rajčata a zabalte do rolády.
4
Svažte provázkem a opečte na oleji ze všech stran dozlatova. Přendejte do pekáče a přidejte tymián.
5
Do pánve s výpekem přisypte cibulku, osmahněte dohněda a podlijte vínem. Nechte provařit a přelijte přes rolády.
6
Přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Brambory promastěte olejem, osolte a vložte do trouby na 20 minut.
7
Ve vroucí osolené vodě povařte chřest asi 30 vteřin a poté přendejte na talíř.
8
Jakmile jsou rolády hotové, přeceďte výpek do rendlíku, krátce provařte a poté zahustěte máslem.
9
Brambory na talíři rozšťouchejte, k chřestu přidejte rozkrojenou roládu, přelijte výpekem a ozdobte pažitkou.