Kuřecí prso s hráškovým pyré


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Zeleninová jídla
Už víte, co budete o víkendu vařit k obědu? Inspirace se hodí vždycky, to dá rozum. My Healthy Moment⁠ a její skvělé recepty nikdy nezklamou. Tak zkuste tento výtečný na kuřecí prsíčko v hráškovém pyré.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Kuřecí prsní řízek
1 lžička
Tymián
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
2 lžíce
Řepkový olej
2 lžíce
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr

Hráškové pyré
400 g
Mražený hrášek
2 lžičky
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
2 hrsti
Špenát listový
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete a posypte sušeným tymiánem. Na pánvi rozpalte řepkový olej, přidejte kuřecí prsa a z obou stran opékejte zhruba 3 minuty.
2
Poté kuřecí prsa přendejte do zapékací mísy, posypte tvrdým sýrem a nechte dopéct asi 10–15 minut.
3
Mražený hrášek nasypte do hrnce a na mírném plameni nechte rozmrznout.
4
Následně přesypte do mixéru a spolu s olivovým olejem, špenátem a tvrdým sýrem rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
5
Takto připravené pyré podávejte s upečenými kuřecími prsy.⁠