Kuřecí prsíčka nadívaná mozzarellou a pestem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Zeleninová jídla
Mozzarella a bazalkové pesto si náramně rozumí se světlým masem, tedy s krůtím nebo třeba kuřecím masem. Kombinace je to vskutku lahodná, tak dlouho neváhejte a pojďte vyzkoušet italskou inspiraci v kuchyni.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 plátky
Kuřecí prsní řízek
1 ks
Mozzarella
2 stroužky
Česnek balený
50 ml
Bílé víno
250 g
Cherry rajčata větvičková
3 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 lžíce
Čerstvá bazalka
Sůl
Pepř
20 g
Piniové oříšky
2 hrsti
Čerstvá bazalka
1 stroužek
Česnek balený
70 g
Grana padano, strouhaný sýr
100 ml
Olivový olej extra panenský
1 špetka
Sůl

Příprava

1
Kuřecí maso opláchněte, osušte kuchyňskou utěrkou, zbavte šlach a přes potravinovou fólii naklepejte. Všechny ingredience na pesto vložte do mixéru a rozmixujte.
2
Připravené plátky kuřecího masa osolte, opepřete, potřete pestem a na každý vložte kousek mozzarelly. Zaviňte a zpevněte párátkem.
3
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek. Až zezlátne, přihoďte rajčátka, víno a masové závitky.
4
Snižte teplotu a pod poklicí 20 minut duste. V průběhu dušení maso několikrát otočte, ale nepropichujte. Podávejte rozkrojené a posypané bazalkou.