Kuře z jednoho pekáčku s kuskusem


Připraveno za
120 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Kuře a k tomu lahodná příloha? Naprosto ideální jídlo pro nedělní hostinu. Osvědčené recepty zkrátka neomrzí, ale my jsme tomu našemu kuřecímu dali trochu jiný háv. Podívejte se, jak připravíte oběd z jednoho pekáčku!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

0.8 kg
Kuře chlazené
330 g
Kuskus
540 g
Červená řepa
200 g
Mrkev
100 g
Červená cibule
170 g
Cherry rajčata v hroznech
140 g
Menší brambory
42 g
České máslo 84 % mléčného tuku
1 ks
Citróny
Tymián
Rozmarýn
12 g
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Kuře osušte kuchyňskou utěrkou. Zevnitř i zvenčí důkladně prosolte a dovnitř vložte snítku tymiánu s rozmarýnem. Nožičky k sobě svažte provázkem.
2
Troubu rozehřejte na 220 °C (horkovzduch na 205 °C). Zeleninu očistěte, nakrájejte na větší kousky a přendejte do pekáčku. Zalijte cca 150 ml vody, aby nám voda nezalila zeleninu po okraj. Na ni dejte kuře a před pečením ještě poklaďte plátky másla.
3
Vložte do trouby bez přikrytí a s přeléváním pečte v kuse cca 50 minut. Výsledná doba záleží na velikosti kuřete. 
4
Mezitím si připravte přílohu v podobě kuskusu. Zalijte ho vroucí vodou v poměru 1:2 ve prospěch vody. Zamíchejte do něj lístky tymiánu, spolu se solí dle chuti. Nechte pod pokličkou odstát 10 minut.
5
Hotové kuře podávejte s pečenou zeleninou a kuskusem zalitým výpekem.