Kuře marinované v kefíru s rajčatovou salsou


Připraveno za
75 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Kefír se řadí mezi superpotraviny a kromě běžného pití v něm můžete i marinovat, třeba právě kuřecí maso. Další tip na letní grilovačku, který se vám rozhodně bude hodit.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

600 g (vykostěná)
Kuřecí stehna maxi
Mlýnek mořská sůl
200 ml
Kozí kefír bílý
50 g
Medvědí česnek
100 ml (na restování)
Slunečnicový olej s vitaminem D

Salsa
300 g
Cherry rajčata větvičková
20 g
Čerstvá bazalka
20 g
Hladkolistá petržel
50 g
Cibule žlutá
Mlýnek chilli
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
50 ml
Vinný ocet
100 ml
Olivový olej extra panenský

Příprava

1
Kuřecí stehna omyjte, očistěte a nakrájejte na potřebné kousky.
2
Osolte je, dejte do misky, zalijte kefírem a přidejte medvědí česnek.
3
Vše přikryjte potravinářskou fólií a dejte na jeden den marinovat do lednice.
4
Marinované maso napíchejte na špejle a zprudka opečte na pánvi nebo grilu.
5
Rajčata nakrájejte na malé kostičky. Vložte je do misky, přidejte bazalku, nasekanou hladkolistou petržel a najemno nakrájenou cibuli.
6
Přidejte podle chuti nasekané chilli a vše důkladně opepřete a osolte.
7
Na závěr přilijte vinný ocet a olivový olej.