Krémová polévka ze zelených fazolek a hrášku


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Zeleninová jídla
Podlouhlá zelenina se snadno rozpoznatelným tvarem je vítaným hostem na letních tabulích, nejčastěji je přidávána ke steakům či rybám. To však neznamená, že z nich nelze uvařit chutnou polévku. Fazolky i hrášek jsou zkrátka dvě ingredience k nezaplacení.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 ks
    Cibule žlutá
  • 2 stroužek
    Česnek
  • 1 ks
    Brambory A
  • 150 g
    Mladá mrkev
  • 2 lžíce
    Olivový olej extra panenský
  • 500 g
    Fazolové lusky, celé
  • 500 g (nebo čerstvý vyloupaný)
    Hrášek jemný v mírně slaném nálevu
  • 700 ml
    Zeleninový vývar
  • Mlýnek mořská sůl
  • 2 lžíce
    Nasekaná petržel
  • 1 lžíce
    Citrónová šťáva z koncentrátu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Cibuli a česnek očistěte a nasekejte, bramboru a karotku oloupejte.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, za občasného míchání je zlehka opečte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Po 5 minutách přidejte zelené fazolky, hrášek a mrkev nakrájenou na plátky spolu s bramborem nakrájeným na kostičky.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vše zalijte zeleninovým vývarem. Osolte a vařte na mírném ohni asi 15 minut do změknutí zeleniny.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Polévku stáhněte z ohně, část zeleniny vyjměte na talír a zbývající polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Zeleninu vraťte zpátky do hrnce, přidejte petrželku a lžíci citrónové šťávy.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Zamíchejte a podávejte.