Kedlubnové carpaccio


Připraveno za
10 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Saláty
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
  • Bezlepkové
Carpaccio je oblíbená klasika, která se často připravuje z hovězího masa. Ale pozor! Podstatou carpaccia je krájení na tenké plátky, takže v tomto stylu můžete vyzkoušet i řadu jiných specialit. Nebojte se experimentovat a ochutnejte naše kedlubnové carpaccio.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Kedlubna
2 ks
Jablka Granny Smith
200 g
Čerstvý kozí sýr
2 ks
Jarní cibulka
2 hrsti
Čerstvý hrášek
2 hrsti
Hladkolistá petržel
Šťáva z limetky
Limetková kůra
6 lžic
Olivový olej extra panenský
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Mlýnek chilli

Příprava

1
Kedlubnu nakrájejte na tenké plátky, jablko zbavte jadřince a pokrájejte podobně jako kedlubnu.
2
Cibulku nasekejte na jemno. Z hráškových lusků vyberte kuličky.
3
Z oleje, limetové šťávy a kůry umíchejte dresink.
4
Zeleninu promíchejte ve větší misce s dresinkem, poskládejte na talíř, dochuťte pepřem, solí a chilli a posypte petrželí.
5
Navrch nadrobte kozí sýr.