Kakaovo-kávové dortíčky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Odpolední dezert a dávka kávy v jednom? Není problém, nový recept na kakaovo-kávové dortíky od Kluka v zástěře⁠⁠ ⁠toto všechno splňuje. Jde se péct!⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Jablka červená
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 lžíce
Kokosový olej
20 g
Protein
50 g
Celozrnno-špaldová mouka
2
Kakao
15 g (nahrubo)
Směs jader ořechů
0.5 lžičky
Mletá skořice
0.5 lžičky
Kypřicí prášek do pečiva
1 špetka
Jedlá soda
1 špetka
Mořská sůl jemná

Krém
100 g
Zakysaná smetana
150 ml
Čerstvé mléko plnotučné
Čoko-proteinový pudink
1 kostka
Měkký tvaroh
60 ml
Plantážní zrnková káva
1 lžíce
Xylitol

Příprava

1
Oloupané a nastrouhané jablko smíchejte se žloutky, kokosovým olejem, přidejte zbývající sypké ingredience a na závěr jemně zapracujte sníh z bílků.
2
Těsto rozdělte do 10 formiček na muffiny a pečte na 180 °C v horkovzduchu cca 14–15 minut.
3
Mezitím si připravte krém. Proteinový pudink uvařte s poloviční dávkou mléka podle návodu a nechte lehce vychladnout.
4
Vyšlehejte si tvaroh s xylitolem, přidejte kávu, pudink a zakysanou smetanu a vyšlehejte do hladkého krému.
5
Ten si pak nandejte do zdobicího sáčku a nechte ztuhnout v ledničce. Po pár hodinách dortíky dokončete.
6
Seřízněte muffiny do roviny, ozdobte krémem a odříznuté těsto rozdrobte na ně rozdrobte.
7
Navrch můžete dát ještě své oblíbené ovoce a dejte ztuhnout do ledničky.

Další recepty