Kakaová roláda s tvarohem a jahodami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Lehká, voňavá a neuvěřitelně chutná! Přesně taková je kakaová piškotová roláda s tvarohem. My jsme do rolády zabalili jahody, ale použít můžete i jiné sezónní ovoce. Hotová je během chvilky a zvládnete ji i v případě, že nejste zrovna cukrář.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
80 g
Hladká mouka
60 g
Třtinový cukr very dark
2 lžíce
Kakao

Krém
250 g
Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
150 g
Čerstvý smetanový sýr
2 lžíce
Moučkový cukr

Na dodělání
Jahody

Příprava

1
Žloutky vyšleháme s polovinou třtinového cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh.
2
Obě hmoty zlehka spojíme a poté vmícháme prosátou mouku a kakao. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 8–10 minut.
3
Ihned po upečení roládu několikrát srolujeme a opět rozrolujeme pomocí čisté utěrky. Srolovaný korpus pak necháme vychladnout.
4
V misce smícháme tvaroh se smetanovým sýrem a moučkovým cukrem. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme hotovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami.
5
Roládu srolujeme, necháme vychladnout v lednici a poté krájíme na plátky.

Další recepty