Letní jogurtová bublanina s ovocem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Letní klasický moučník, který jistě znáte z letních prázdnin u babičky. Hotový je během chvíle a rozhodně není složitý na přípravu, přesto ho všichni milujeme. Bublanina s ovocem. Nejčastěji se připravuje z jahod, třešní, rybízu nebo meruněk. My pro vás máme odlehčenou verzi bublaniny s jogurtem a špaldovou moukou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 hrnek
Polohrubá mouka
1 hrnek
Špaldová mouka
1 balení
Kypřicí prášek do pečiva
0.75 hrnek
Třtinový cukr
1 balení
Vanilkový cukr
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
0.5 hrnek
Čerstvé mléko plnotučné
200 g
Jogurt bílý
5 lžíce
Řepkový olej
Sezónní ovoce

Příprava

1
Vejce vyšlehejte s oběma cukry do světlé pěny. Následně vmíchejte bílý jogurt, mléko a olej. Přisypejte polohrubou a špaldovou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijte na plech 24x24 cm vyložený pečícím papírem (nebo předem vymažte a vysypejte) a navrch položte ovoce.
2
Přidat můžete i drobenku nebo plátky mandlí.
3
Pečte v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 30–40 minut nebo dokud testovací špejle nevyjde suchá.

Další recepty