Jogurtová bábovka s vlašskými ořechy


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
Mramorová bábovka, olejová bábovka, čokoládová bábovka. Všechny je jistě milujete, ale co takhle vyzkoušet jogurtovou bábovku, která je i trochu zdravější než běžné bábovky. Navíc je její příprava velmi jednoduchá a poměrně rychlá.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 150 g
    Hladká mouka
  • 50 g
    Celozrnná mouka
  • 2 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 1 balení
    Vanilkový cukr
  • 100 g
    Krupicový cuk
  • 200 g
    Jogurt bílý
  • 1 balení
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 ml
    Olej
  • 1 ks
    Citronová kůra
  • 100 g
    Vlašské ořechy - jádra

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Formu na bábovku dobře vymažte máslem a vysypejte kokosem nebo hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravte si větší mísu, do které vložte hladkou pšeničnou mouku, pšeničnou celozrnnou mouku, vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr, bílý jogurt, prášek do pečiva, olej, citronovou kůru a vlašské ořechy.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Z ingrediencí vyšlehejte elektrických šlehačem hladké těsto. Těsto vlijte do připravené formy, dejte do trouby a pečte 15 minut.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Potom teplotu snižte na 150 °C a pečte dalších 30 minut do zlatova. Testovací špejle by měla vyjít suchá. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Po upečení opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.