Jahodové cheesecake řezy s bílou čokoládou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
Sladká tečka po nedělním obědě nebo pohoštění pro návštěvu? To jsou cheesecake řezy s jahodami a bílou čokoládou. Příprava je velmi jednoduchá, takže ji zvládnete i v případě, že nemáte moc zkušeností s pečením.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • Forma 24x34 cm
  • Na 12 kusů

Korpus
  • 350 g
    Máslové sušenky
  • 145 g
    České máslo 84 % mléčného tuku

Náplň
  • 350 g
    Jahody
  • 175 g
    Zakysaná smetana
  • 10 g
    Želatina
  • 100 g
    Bílá čokoláda
  • 250 g
    Mascarpone
  • 350 g
    Přírodní sýr natur
  • 60 g
    Moučkový cukr
  • 8 g
    Vanilkový cukr
  • Citrónová šťáva

Na ozdobu
  • 4 ks
    Jahody
  • 70 g
    Bílá čokoláda
  • Lískové ořechy
  • Čerstvá máta

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Sušenky nalámejte do nádoby od food procesoru/mixéru a rozemelte najemno.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte máslo a opět mixujte, dokud se tuk se sušenkovou drtí nespojí.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Dno obdélníkové formy vyložte pečicím papírem a připravenou hmotu na korpus natlačte rovnoměrně na její dno. Pečte 10–15 minut v troubě předehřáté na 170 °C, dokud nebude korpus zlatavý.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Bílou čokoládu rozpusťte na vodní lázni, přesuňte do studené misky a za občasného míchání částečně vychladnout.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Očistěné jahody rozmixujte spolu se zakysanou smetanou.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Želatinu nechte nabobtnat a aktivovat dle návodu na obale. Přimíchejte do ní 2 lžíce rozmixovaných jahod, promíchejte a pak tuto směs zapracujte ke zbytku jahod se smetanou.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve větší míse smíchejte mascarpone a smetanový čerstvý sýr. Dále postupně zapracujte i bílou čokoládu, a nakonec i jahody se smetanou a želatinou.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Dle potřeby doslaďte moučkovým cukrem (dle sladkosti jahod) a dochuťte citronovou šťávou.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Zbývající čerstvé jahody nakrájejte na malé kousky a zamíchejte do krému.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Krém přesuňte na předpečený sušenkový základ.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Na vodní lázni rozpusťte 70 g bílé čokolády a cheesecake jí rozdrobte-vytvořte cákance v jednom směru a pomocí špejle pak vytvořte ornamenty.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Krájejte na obdélníky. Každý kousek můžete ozdobit šlehačkou, jahodou a případně i praženým lískovým oříškem nebo mátou.