Hřejivá polévka s mletým masem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Zeleninová jídla
Zahřeje, zasytí a hlavně potěší! Přesně taková umí být miska plná polévky, bez které by mnozí z nás nepřežili ani první mrazíky. Především, když udeří tuhé mrazy. Navařte si plný hrnec naší polévky s mletým masem a připravte se na chladný víkend.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Vepřové maso mělněné
Extra panenský olivový olej
2 konzervy
Červené fazole ve sladkoslaném nálevu
1 l
Kuřecí vývar
1 konzerva
Kukuřice
200 g
Rajčatové pyré
1 ks
Paprika zeleninová
Mlýnek chilli
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Farmářský jogurt bílý
Hladkolistá petržel

Příprava

1
V hlubokém hrnci orestujte na oleji mleté maso hezky dohněda.
2
Přidejte papriku, fazole, kukuřici a zalijte vývarem.
3
Dochuťte rajčatovým pyré, chilli, solí, pepřem a přiveďte k varu.
4
Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut do zhoustnutí.
5
Podávejte s farmářským jogurtem a posekanou petrželkou.