Hovězí carpaccio


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Recepty z masa
Chcete zažít pocit Itálie či luxusní restaurace u Vás doma? Staňte se se šéfkuchařem a pusťte se do toho! Carpaccio je pokrm, který původně vznikal hlavně z hovězího masa, u kterého platí pravidlo čím tenčí plátek, tím lahodnější. Proto doporučujeme použít kráječ na maso. S postupem času se začaly tvořit další druhy carpacia jako například z tuňáka, lososa později i vegetariánské verze z kedlubny, melouna a tak dále.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Hovězí svíčková
2 špetky
Sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
3 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 ks
Citrón
1 hrst
Čekankové listy
150 g
Brusinky lesní
100 g
Rukola
1 hrst
Celerové listy
1 ks
Cibule sladká
1 špetka
Sůl
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 ks
Citrón

Příprava

1
Syrovou svíčkovou zbavte všech žilek a tuku a poté jí pevně zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na hodinu do mrazničky.
2
Mezitím si připravte salát.
3
Smíchejte listy rukoly, čekanky a celeru.
4
Přidejte brusinky a cibulu nakrájenou na kroužky, osolte, zakapejte olivovým olejem a citrónovou šťávou a dobře promíchejte.
5
Maso vyjměte z fólie a nakrájejte ho na co nejtenčí plátky.
6
Řezy rozložte na talíř, osolte a opepřete a zakapejte olivovým olejem a citrónovou šťávou.
7
Carpaccio podávejte se studeným salátem.