Guláš z hlívy ústřičné


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Zeleninová jídla
Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský guláš je velmi oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce nenechá chladnými.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 g
Anglická slanina
500 g
Cibule žlutá
500 g
Hlíva ústřičná
100 g
Cherry rajčata větvičková
2 ks
Paprika zeleninová
2 špetky
Kmín
4 špetky
Majoránka
140 g
Rajčatový protlak
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 l
Zeleninový vývar
100 g
Chléb na zahuštění
2 stroužky
Česnek
Jarní cibulka

Příprava

1
Nejdříve nakrájejte slaninu na kostičky
2
Přesypte ji do hrnce a orestujte dozlatova. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a restujte opravdu dohněda, ale pozor na připálení.
3
Případě přidejte trochu oleje, kdyby bylo třeba.
4
Jakmile je cibulka hotová, přisypte pokrájenou hlívu.
5
Dále přidejte přepůlená cherry rajčata, papriku nakrájenou na kostičky, kmín, majoránku, sůl a pepř.
6
Doplňte rajčatový protlak, zalijte vývarem a vařte minimálně 30 minut.
7
Poté přidejte střídu z chleba na zahuštění a nechte rozvařit. Kdyby se guláš až moc zahustil, přidejte kapku vody.
8
Na závěr do guláše přimíchejte prolisovaný česnek a podávejte zasypaný jarní cibulkou.