Grilovaná jablíčka v karamelu s drobenkou a vanilkovou zmrzlinou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Sezónní recepty
Na grilu se dají připravovat i sladké pochoutky. Jednou z nich jsou grilovaná jablíčka v karamelu s vanilkovou zmrzlinou. Recept od Jana Punčocháře si jistě zamilujete a stane se oblíbenou sladkou tečkou za obědem z grilu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Jablko

Drobenka
80 g
České máslo 84 % mléčného tuku
80 g
Krupicový cukr
200 g
Polohrubá mouka

Karamelová část
200 g
Krupicový cukr
1 ks
Citrón
Sůl
200 ml
Smetana

K podávání
200 g
Vanilková zmrzlina

Příprava

1
Připravte drobenku z 80 g másla, 80 g krupicového cukru, 200 g polohrubé mouky.
2
V míse vytvořte drobenku a dejte do lednice vychladnout.
3
Připravte si litinovou pánev na gril. Z 200 g cukru vytvořte karamel. Ten pak osolte, přidejte smetanu, citronovou kůru a šťávu z citronu.
4
Do karamelu přidejte na plátky nakrájená jablíčka, která společně lehce poduste.
5
Poté je zasypte drobenkou a v grilu nechte dopéct do zlatova.
6
Servírujte s vanilkovou zmrzlinou.

Další recepty