Fazolové brownies


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Brownies z fazolí? Není problém. A rozhodně se nemusíte takové ingredience bát, stejně tak se při pečení používají třeba avokáda. K této čokoládové chuťovce se výborné hodí čerstvé ovoce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks plechovka
Červené fazole ve sladkoslaném nálevu
2 lžíce
Kakao
2 ks
Vejce L6 na podestýlce
80 g
Ovesné vločky
4 lžíce
Med lesní český
1 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
1 lžička
Prášek do pečiva
Sůl
80 g
Čokoláda hořká
1 vanička
Maliny

Příprava

1
Troubu zapněte na 175 °C a nechte předehřát.
2
Fazole důkladně propláchněte, vložte do mixéru a společně s mlékem, vejci a medem rozmixujte dohladka.
3
Přidejte drcené ovesné vločky s lžičkou prášku do pečiva, špetkou soli, kakao a ještě krátce promixujte.
4
Příprava netrvá déle než 5 minut. Nakonec vmíchejte nasekanou čokoládu na⁠kousky a vlijte do připravené malé formy (20×20 cm nebo malé dortové formy) vyložené pečicím papírem, posypte malinami a pečte cca 25 minut.
5
Jakmile se na povrchu vytvoří popraskaný křehký povrch, máte hotovo.
6
Nechte vychladnout a podávejte. Můžete ještě ozdobit zbylými malinami nebo třeba i smetanou.⁠

Další recepty