Dýňové perníčky


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sladká jídla
Tradiční perníčky jistě znáte a mnozí z vás i třeba pečete. Napadlo vás ale někdy zkusit třeba dýňové? Cooking with Šůša⁠ pro vás připravila skvělý recept na vánoční cukroví, u jehož pečení trochu zavzpomínáte na i podzim.⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

150 g
Uvařená dýně
100 g
Kokosový olej
420 g
Špaldová celozrnná mouka
100 g
Med lesní český
1 ks (+ bílek na potření)
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 lžička
Jedlá soda
3 lžičky
Perníkové koření
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva

Příprava

1
Uvařenou dýni rozmixujte na hladké pyré.
2
Mouku promíchejte s perníkovým kořením, sodou a práškem do pečiva.
3
K dýni postupně přidejte všechny suroviny a pomocí robota nebo ručně vypracujte těsto.
4
To pak zabalte do potravinářské fólie a nechte uležet do druhého dne v lednici.
5
Těsto vyválejte na cca 0,5cm plát a vykrajujte požadované tvary.
6
Perníčky pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 10 minut.
7
Ihned po vytažení perníčky potírejte rozšlehaným bílkem.
8
Samotné zdobení už je pak jen a jen na vás. Fantazii se meze nekladou.

Další recepty