Dortíky s krémem z mascarpone a čerstvým ovocem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Lahodné a svěží jarní dortíky s krémem z mascarpone ozdobené ovocem doslova lákají k nakousnutí. Potěšte své chuťové pohárky dezertem, který připravíte během chvilky a jistě jím ohromíte i tu nejnáročnější návštěvu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 9 dortíků

Těsto
0.5 hrnek
Třtinový cukr
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
0.5 hrnek
Olivový olej extra panenský
0.5 hrnek
Čerstvé mléko plnotučné
1 hrnek
Hladká mouka

Krém
1 balení
Mascarpone
Javorový sirup BILLA Naše BIO

Na ozdobu
Jahody
Borůvky

Příprava

1
Slepičí vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme spolu s třtinovým cukrem do světlé pěny. 
2
Poté za stálého šlehání přilijeme po malých částech olivový olej. Jakmile máme vše důkladně promíchané, přimícháme ještě mléko s vanilkovým extraktem.
3
V jiné míse smícháme suché ingredience a postupně je přimícháme k vaječné směsi (jestliže používáme robot, snížíme v tomto kroku otáčky na minimum).
4
Takto připravenou směs nalijeme do formiček na muffiny vytřené trochou olivového oleje a dáme péct při 190 °C asi 35 minut.
5
Připravíme si krém z mascarpone: Mascarpone vyšleháme spolu s javorovým sirupem.
6
Upečené dortíky necháme po upečení vychladnout, podélně rozkrojíme a ozdobíme mascarpone krémem a ovocem.

Další recepty