Dort s pomerančovou polevou


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Chystáte sladkou tečku po nedělním rodinném obědě? ⁠Pak pro vás máme tip. Dort se šťavnatými pomeranči a navíc úplně bez lepku. Nejen že chutná, ale i vypadá vážně fantasticky!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

150 g
Tvaroh tučný
200 g
Cottage nature
Pomerančová kůra
1 ks
Jablko
2 ks
Vejce M10 podestýlka
5 lžiček
Raw kakao
2 lžičky
Sirup z agáve
Skořice
Sůl
Kokosový olej

Poleva
100 g
Tvaroh tučný
50 g
Cottage nature
50 ml
Šťáva z pomeranče
0.5 lžičky
Agar uvařený s trouchou vody
1 špetka
Perníkové koření
Med lesní český

Příprava

1
Smíchejte si mokré ingredience kromě bílku (+ kokosového oleje, ten je pouze na vymazání) a přidejte do nich oloupané nastrouhané jablko.
2
Potom přidejte kakao a pomerančovou kůru podle chuti.
3
Z bílků si vyšlehejte sníh,⁠ který do těsta velmi opatrně zapracujte.
4
Nalijte do kokosovým olejem vymazané formy (velikost zhruba 17 cm) a pečte v horkovzdušné troubě při 170 °C zhruba 45 minut.
5
Nechte vychladnout v pootevřené troubě.
6
Nakonec ozdobte koláček polevou a dejte vychladit do ledničky.⁠

Další recepty