Datlovo-karamelové jablko


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
Vyzkoušejte tuhle sladkou pochoutku, která si podmanila sociální sítě. Kombinace hořké čokolády, šťavnatého jablka, sladkých datlí a křupavých oříšků vás jistě okouzlí. Recept na datlové jablko pro vás připravila kuchařka a influencerka Pavlína Lubojatzky.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

16 ks
Datle zbavené pecek
1 ks
Střední jablko
1 tabulka
Hořká čokoláda
1 lžička
Kokosový olej
1 balení
Směs tropických ořechů Nice Bites

Příprava

1
Na potravinářskou fólii položte datle s mírnými rozestupy, 4 vedle sebe a 4 pod sebe. Na datle položte druhý kus potravinářské fólie a válečkem datle rozváljte tak, aby byly tenké a vytvořily co možná nejcelistvější placku.
2
Jednu vrstvu potravinářské fólie stáhněte a na datle položte umyté (a do sucha utřené) jablko.
3
Fólii omotejte kolem jablka a datlí, datle pořádně k jablku přitiskněte a potravinářskou fólii z datlí stáhněte. Do středu jablka zapíchněte 2 špejle. Na talířek položte čtvereček pečicího papíru.
4
Nad vodní lázní rozpusťte hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem.
5
Jakmile je čokoláda rozpuštěná, vezměte do jedné ruky jablko na špejlích a druhou rukou polévejte jablko čokoládou.
6
Jablko položte na pečicí papír, bohatě zasypte nahrubo nasekaným exotickým oříškovým mixem Nice Bites a čokoládovou vrstvu nechte aspoň 1 hodinu v lednici odpočívat.

Další recepty