Cuketové špízy s uzeninou a tzatziki dresinkem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Sezónní recepty
Klasické masové špízy už vás příliš nebaví a chtěli byste změnu? Pak jste na správné adrese, dnes jsme si pro vás totiž připravili recept na cuketové špízy, vylepšené plátky batátů a uzenin. A aby toho nebylo málo, podáváme k nim domácí tzatziki!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Cuketa
Batát
Anglická slanina plátky
Prosciutto crudo
Olivový olej extra panenský

Tzatziki
250 g
Selský jogurt bílý
1 ks
Okurka salátová
Čerstvý kopr
Čerstvá máta
2 ks (cca)
Česnek balený
0.5 ks
Šťáva z citronu
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Nejprve si připravte tzatziki. Salátovou okurku nastrouhejte na hrubém struhadle, pořádně vymačkejte a přendejte do misky.
2
Smíchejte kopr, mátu, nastrouhanou okurku, šťávu z citronu, prolisovaný česnek (volte podle síly česneku) a olej.
3
Dobře promíchejte, dochuťte solí, pepřem a přidejte selský jogurt.
4
Znovu promíchejte a před podáváním dejte chladit do lednice.
5
Cukety a batáty nakrájejte na tenké plátky pomocí příčné škrabky nebo speciálním nástavcem na spiralizéru.
6
Na střídačku pak napichujte jednotlivé plátky zeleniny, slaniny a prosciutta na špízy.
7
Na závěr zakápněte olejem a zapečte v troubě nebo na grilu dokřupava na 190 °C cca 10 minut.
8
Servírujte s připraveným tzatziki dresinkem.

Další recepty