Cuketové karbanátky s kuřetem i bez


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
Každá rodina servíruje během víkendových obědů nějakou specialitu. Pokud se mezi ně řadí i karbanátky, určitě vás dnes potěšíme. Máme tu totiž recept, podle kterého zvládnete hned dvě verze, ale se stejným základem. Pochutnají si tak milovníci masa, ale i vegani. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Zeleninový základ
200 g
Cuketa
100 g (jemné)
Ovesné vločky
Majoránka
4 stroužky
Česnek
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Avokádový olej

Masové
0.5 množství
Zeleninový základ
150 g
Mleté kuřecí maso
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 ks
Cibule žlutá

Vegan
0.5 množství
Zeleninový základ
1 ks
Mrkev
7 lžic
Voda
2 lžíce
Chia semínka

Příprava

1
Nejprve si nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle.
2
Pak ji posolte v misce, postavte šikmo a nechte jI takzvaně vypotit, aby pustila šťávu.
3
Štávu z cukety slijte.
4
V malé misce smíchejte vodu, chia semínka, promíchejte a nechte 15 minut nabobtnat.
5
V misce smíchejte strouhanou cuketu, vločky, bylinky a prolisovaný česnek. Dosolte a dopepřete.
6
Směs rozdělte na polovinu. Do jedné přidejte mleté maso, vejce, nakrájenou cibuli a dobře smíchejte.
7
Do druhé přidejte nastrouhanou mrkev a gel z chia semínek. 
8
Obě směsi nechte cca 15 minut odpočinout, aby se vločky napily.
9
Poté ze směsí tvarujte karbanátky, které smažte na pánvi v oleji. Nejprve bezmasé, poté s kuřetem.
10
Servírujte je s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.