Čokoládový dezert do skleničky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
Zdravý čokoládový dezert do skleničky z hořké čokolády a kokosu. Dezert je opravdová lahůdka, ale jak už to bývá, na dobré věci si musíte počkat. Dezert musí totiž v lednici ztuhnout. Ale výsledek bude stát rozhodně za to.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Korpus
150 g
Pohanková mouka
50 g
Jádra lískových ořechů
2 lžíce
Kukuřičný škrob
1 lžíce
Kakao
1 lžíce
Kypřicí prášek do pečiva
Sůl
40 ml
Slunečnicový olej BILLA Naše BIO
70 ml
Javorový sirup grade C
200 ml
Mandlové mléko

Náplň
1 balení
Kokosové mléko (BILLA Bio)
2 lžíce
Javorový sirup grade C
100 g
Čokoláda hořká

K servírování
2 balení
Kokosový jogurt (Billa Bio)
10 ks
Meruňky
1 hrst
Kanadské borůvky
Čerstvá máta

Příprava

1
Plechovku s kokosovým mlékem dáme den předem do lednice.
2
Druhý den začneme pečením korpusu. V míse smícháme všechny sypké ingredience a poté přimícháme ty tekuté.
3
Těsto nalijeme do formy, vyložené pečicím papírem, a pečeme 40 minut na 170 °C. Po vychladnutí rozdrobíme.
4
Z plechovky s kokosovým mlékem vyjmeme jen tuhou část a smícháme ji s javorovým sirupem a rozpuštěnou hořkou čokoládou. Pokud se vám hmota nechce propojit, rozmixujeme, případně rozpustíme nad vodní lázní vše společně. 
5
Krém vložíme do lednice do doby, než budeme dortík kompletovat.
6
Meruňky nakrájíme na menší kousky, připravíme si kokosový jogurt a borůvky. 
7
Dortík libovolně vrstvíme do skleničky, před podáváním necháme uležet v lednici.

Další recepty