Cibulové čatní s cuketovými hranolky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Vegetarián
O cuketových hranolkách už jste asi slyšeli, ale zkoušeli jste je servírovat s cibulovým čatní? Připravili jsme pro vás ve spolupráci s Romanem Stašou parádní zeleninový předkrm. Přípravy se nemusíte vůbec bát, protože celou přípravu si můžete prohlédnout na videu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Cibule bílá
1 ks
Červená cibule
2 ks
Cuketa
1 svazek
Ředkvičky
1 ks
Bílá ředkev
1 lžíce
Krystalový cukr
1 lžíce
Bílý vinný ocet
1 l
Slunečnicový olej s vitaminem D
100 g
Hladká mouka
1 hrst
Hladkolistá petržel
2 ks
Čerstvé chilli papričky
100 ml
Bílé víno
300 ml
Zeleninový vývar
1 hrst
Čerstvá máta
2 lžíce
Teriyaki omáčka
40 g
České máslo 84 % mléčného tuku
Mořská sůl jemná
Pepř

Příprava

1
Cukety nakrájíme na hranolky, osolíme a dáme stranou vypotit. 
2
Cibuli dáme do hrnce na středně rozpálený olej s máslem. 
3
Ředkvičky dáme do mísy a namarinujeme v teriyaky omáčce, soli, pepři, vinném octu a olivovém oleji. 
4
Do hrnce nalijeme víno a necháme odpařit. Přidáme lžíci vinného octa a cukr. Cukr necháme rozpustit a zalejeme vývarem. Vývar vyvaříme na jednu velkou lžíci a stáhneme z plamene. 
5
Litr oleje rozehřejeme na 180 °C. Cukety osušíme, poprášíme moukou a vložíme na 2 minuty do oleje. Smažíme dozlatova. 
6
Do velké mísy dáme ředkvičky, které necháme odkapat od marinády, a zasypeme je mátou, petrželí a chilli papričkou. 
7
Čatní servírujeme doprostřed talíře, okolo cuketové hranolky a ředkvičky.