Cibulové čatní s cuketovými hranolky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Vegetarián
O cuketových hranolkách už jste asi slyšeli, ale zkoušeli jste je servírovat s cibulovým čatní? Připravili jsme pro vás ve spolupráci s Romanem Stašou parádní zeleninový předkrm. Přípravy se nemusíte vůbec bát, protože celou přípravu si můžete prohlédnout na videu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 ks
    Cibule bílá
  • 1 ks
    Červená cibule
  • 2 ks
    Cuketa
  • 1 svazek
    Ředkvičky
  • 1 ks
    Bílá ředkev
  • 1 lžíce
    Krystalový cukr
  • 1 lžíce
    Bílý vinný ocet
  • 1 l
    Slunečnicový olej s vitaminem D
  • 100 g
    Hladká mouka
  • 1 hrst
    Hladkolistá petržel
  • 2 ks
    Čerstvé chilli papričky
  • 100 ml
    Bílé víno
  • 300 ml
    Zeleninový vývar
  • 1 hrst
    Čerstvá máta
  • 2 lžíce
    Teriyaki omáčka
  • 40 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • Mořská sůl jemná
  • Pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Cukety nakrájíme na hranolky, osolíme a dáme stranou vypotit. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Cibuli dáme do hrnce na středně rozpálený olej s máslem. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ředkvičky dáme do mísy a namarinujeme v teriyaky omáčce, soli, pepři, vinném octu a olivovém oleji. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do hrnce nalijeme víno a necháme odpařit. Přidáme lžíci vinného octa a cukr. Cukr necháme rozpustit a zalejeme vývarem. Vývar vyvaříme na jednu velkou lžíci a stáhneme z plamene. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Litr oleje rozehřejeme na 180 °C. Cukety osušíme, poprášíme moukou a vložíme na 2 minuty do oleje. Smažíme dozlatova. 
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Do velké mísy dáme ředkvičky, které necháme odkapat od marinády, a zasypeme je mátou, petrželí a chilli papričkou. 
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Čatní servírujeme doprostřed talíře, okolo cuketové hranolky a ředkvičky.