Chřestová sezóna je tady: Krémová polévka s bylinkovými krutony


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
Chřest je konečně tu a v té nejlepší kondici! Využijte chřestové období naplno a připravte pro celou vaši rodinu jednoduchou, ale především báječnou polévku. Výborně ji doplňuje křupavý slaninový chips a nechybí ani křepelčí vejce. Milovníci krémových polévek se mají na co těšit!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 svazky
Zelený chřest
4 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 ks
Cibule bílá
100 g
Anglická slanina plátky
2 ks
Křepelčí vejce
250 ml
Smetana na vaření
1 l
Zeleninový vývar
Máslový toustový chléb
2 stroužky
Česnek
1 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
Tymián
Rozmarýn
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1

POSTUP CHŘESTOVÝ KRÉM

Na pánvi omažte cibuli dozlatova, přidejte nakrájený chřest a podlijte zeleninovým vývarem.
2
Vařte doměkka.
3
Rozmixujte a přidejte smetanu a sůl.
4
Na závěr přidejte dva stroužky prolisovaného česneku a promíchejte.
5

POSTUP SLANINOVÝ CHIPS

Předehřejte troubu na 160°C.
6
Slaninu vyskládejte na plech s pečicím papíem.
7
Pečte asi 10 minut.
8

POSTUP BYLINKOVÉ KRUTONY

Toustový chléb nakrájejte na libovolně velké kostičky a rozprostřete na plech.
9
V rendlíku rozehřejte máslo a přidejte nadrobno nasekaný rozmarýn s tymiánem.
10
Chléb pokapte ochuceným máslem.
11
Pečte na 160 °C přibližně 8 minut.