Chilli con carne


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Skvělý pokrm původem z Mexika je po celém světě oblíbený pro svou pikantní chuť, kterou získává z chilli papriček. Určitě si ho oblíbíte i díky bohaté textuře, kterou získává díky kombinaci masa, fazolí a rajčat.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Hovězí mleté maso
1 balení
Pasírovaná rajčata classic
1 balení
Červené fazole ve sladkoslaném nálevu
300 ml
Hovězí vývar
1 ks
Červená cibule
1 ks
Paprika červená
1 stroužek
Česnek balený
1 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 lžička
Uzená paprika
1 čtvereček
Hořká čokoláda 85 %
Sůl
Pepř
Skořice
Mleté chilli

K podávání
Dlouhozrnná rýže (BILLA Bio)
Koriandr
Zakysaná smetana

Příprava

1
Na rozehřátém oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli, česnek na plátky a červenou papriku na kostičky.
2
Přidejte mleté maso a opékejte za občasného míchání cca 10 minut.
3
Přilijte vývar, rajčata a fazole.
4
Osolte, opepřete a nechte za občasného míchání bublat pod pokličkou cca 20 minut.
5
Před koncem přidejte kousek kvalitní hořké čokolády, trochu skořice, šťávu z limety a chilli. Čokolády se nebojte, jídlu dodá grády.
6
Meze se nekladou ani dalšímu koření, které se vám tam bude hodit. Já mám doma fajn mexickou směs, tak přidávám i tu.
7
Podávejte s rýží, nasekaným koriandrem, zakysanou smetanou nebo tučnějším řeckým jogurtem.