Cheesecake ovocné muffiny


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Malé, tak akorát ke svačině, přesně takové jsou muffiny podle receptu Terezy Havlínové. Vsadíme se, že zmizí ještě rychleji, než se upečou! Kombinace cheesecake a muffinu rozhodně stojí za ochutnání, nezbývá tedy než se pustit do práce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 12 kusů

Drobenka
0.25 hrnku
České máslo 84 % mléčného tuku
0.5 hrnku
Moučkový cukr
0.5 hrnku
Hrubá mouka
Sůl

Tvarohová vrstva
70 g
Měkký tvaroh
70 g
Sýr Philadelphia
1 ks
Žloutek
3 lžíce
Moučkový cukr
Vanilka

Těsto
0.5 hrnku
České máslo 84 % mléčného tuku
0.5 hrnku
Moučkový cukr
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
0.5 kelímek
Jogurt bílý
2.33 hrnku
Polohrubá mouka
1 lžička
Jedlá soda
1 lžička
Prášek do pečiva
0.5 lžička
Sůl
1 hrnku
Mražené maliny

Příprava

1
Nejprve si připravte drobenku: v misce všechny suroviny zpracujte prsty.
2
Potom přijde na řadu cheesecake vrstva: všechny suroviny vyšlehejte do hladkého krému.
3
Troubu si předehřejte na 200 °C. Vyšlehejte máslo s cukrem, potom postupně zašlehejte vejce a jogurt.
4
Potom zašlehejte mouku, sodu, prášek do pečení a sůl. Směs by měla být poměrně hustá. Nakonec přidejte mražené ovoce.
5
Do silikonových košíčků na muffiny dejte 1–2 lžíce těsta, na to cheesecake vrstvu a opět těsto. Nakonec bohatě zasypejte drobenkou.
6
Pečte 5 minut na 200 °C, potom snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15–20 minut do zlatova. 

Další recepty