Burger s trhaným vepřovým


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Už jste někdy zkoušeli připravit domácí trhané maso? Hodí se do salátů, sendvičů, ale výtečné je v i burgeru. Jeden takový burger s vepřovým masem pro vás máme tentokrát. Příprava sice trvá trochu déle, ale výsledek stojí za to!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Bulky
1000 g
Hladká mouka
500 ml (vlažná)
Voda
2 ks
Žloutek
125 g (rozpuštěné)
České máslo 84 % mléčného tuku
30 g (sušené)
Droždí
30 g
Mlýnek mořská sůl
20 g
Třtinový cukr

Maso
1000 g
Vepřová plec
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Slunečnicový olej lisovaný za studena

Omáčka
600 g
Kečup jemný
120 g
Rýžový ocet
100 g
Třtinový cukr
60 g
Melasa
60 g
Ananasový džus
50 g
Bourbone
15 g
Vepřové sádlo škvařené
10 g
Worcestrová omáčka
30 g
České máslo 84 % mléčného tuku

Salát
1 hlávka
Zelí
2 lžíce
Hrubozrnná hořčice
200 g
Zakysaná smetana
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 ks
Citróny

Příprava

1

POSTUP BULKY

Všechny suroviny (hladkou mouku, vlažnou vodu, žloutky, rozpuštěné máslo, droždí, sůl, cukr) smíchejte v hladké, nelepivé těsto a uhněťte bulky o hmotnosti cca 140 g.
2
Nechte vykynout, potřete žloutkem a dejte péct na 180 °C cca 10–15 minut.⁠
3

POSTUP MASO

Troubu předehřejte na 160 °C. Vepřové maso pořádně osolte, opepřete a potřete olejem.
4
Dejte do pekáče, podlijte vodou a dejte přikryté péct úplně doměkka. Cca 1,5–2 hodiny.
5
Upečené maso roztrhejte vidličkami a smíchejte s BBQ omáčkou.⁠
6

POSTUP OMÁČKA

Tyto suroviny (kečup, rýžový ocet, hnědý cukr, melasu, džus, sádlo, worchester) pomalu zredukujte na 550 g, poté zašlehejte 30 g studeného másla, přidejte bourbon, osolte a zalijte citronovou šťávou.⁠
7

POSTUP SALÁT

Zelí nakrájejte na slabé proužky, osolte a opepřete.
8
Rukou promněte a nechte odležet. Přidejte hořčici a zakysanou smetanu.⁠