
Borůvkový koláč s tvarohem
Připraveno za
60 minNáročnost
Kategorie
- Těsta a pečení
- Dezerty a moučníky
Jeden z nejoblíbenějších letních moučníků? Přeci borůvkový koláč s tvarohem. My pro vás máme trochu lehčí verzi, na které si jistě pochutnají i ti, kteří kynuté koláče moc nevyhledávají.
Gusto tip: V případě, že chcete upéct koláč na menší plech, jednoduše suroviny vydělte dvěma. Místo borůvek můžete použít višně, které chutnají také skvěle.
Suroviny na
porce
Na těsto:
- 2 hrnkyPolohrubá mouka
- 1 hrnekBílý jogurt
- 0.5 hrnkuCukr
- 0.5 hrnkuOlej
- 1 ksVanilkový cukr
- 2 ksVejce (bílky ušlehat do sněhu)
- 1 ksPrášek do pečiva
Na tvarohovou vrstvu:
- 2 baleníTvaroh (z vaničky)
- 3 ksVejce
- Cukr podle chuti
- Borůvky
Drobenka:
- Máslo
- Cukr
- Hrubá mouka (Část mouky můžete nahradit ovesnými vločkami.)
Suroviny
Suroviny na
porce
Na těsto:
- 2 hrnkyPolohrubá mouka
- 1 hrnekBílý jogurt
- 0.5 hrnkuCukr
- 0.5 hrnkuOlej
- 1 ksVanilkový cukr
- 2 ksVejce (bílky ušlehat do sněhu)
- 1 ksPrášek do pečiva
Na tvarohovou vrstvu:
- 2 baleníTvaroh (z vaničky)
- 3 ksVejce
- Cukr podle chuti
- Borůvky
Drobenka:
- Máslo
- Cukr
- Hrubá mouka (Část mouky můžete nahradit ovesnými vločkami.)
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepPlech vymažte a vysypejte hrubou moukou.
- accessibility.recipes.cookingstepSuroviny na těsto (měly by mít pokojovou teplotu) smíchejte, a nakonec vmíchejte sníh z bílků.
- accessibility.recipes.cookingstepSuroviny na tvarohovou vrstvu vyšlehejte a natřete na těsto.
- accessibility.recipes.cookingstepNakonec zasypejte ovocem a drobenkou. Pečte na 180 °C cca 30–40 minut.