Zeleninové lečo s míchanými vejci


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Zeleninová jídla
  • Hlavní jídla
Zeleninová pochoutka, kterou jistě znáte už od své babičky. Zeleninové lečo zkrátka voní létem a prázdninami. Dopřejte si lečo z paprik a rajčat, které je hotové během chvilky, doplňte do míchanými vejci a podávejte s voňavým čerstvým chlebem nebo vařenými brambory.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 2 ks
    Středně velké cibule
  • 5 ks
    Papriky (mix bílých a červených)
  • 6 ks
    Rajčata
  • 4 ks
    Vejce
  • 2 lžíce
    Řepkový olej
  • 100 g
    Kvalitní šunka
  • Sůl
  • Pepř

K podávání
  • Kváskový chléb nebo brambory

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky zbavte semen a nakrájejte na kratší proužky. Rajčata nakrájejte nahrubo a kvalitní šunku nakrájejte na kostičky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    V široké a hluboké pánvi rozehřejte řepkový olej a na něm zpěňte cibuli. Přidejte papriky a krátce poduste. Pak přidejte rajčata, osolte, opepřete, zakryjte a nechte dusit cca 10 minut. Občas promíchejte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si na pánvi bokem připravte míchaná vejce se šunkou. Lečo tak bude mít lepší konzistenci. Pánev rozehřejte, přidejte kapku oleje a šunku opečte. Pak přidejte rozšlehaná vejce a umíchejte je.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Zkontrolujte, že je zelenina měkká. Na závěr k ní přidejte umíchaná vejce se šunkou a krátce prohřejte.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte posypané čerstvou petrželkou, s čerstvým kváskovým chlebem nebo vařenými bramborami.