Zeleninové lečo s míchanými vejci


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Zeleninová jídla
  • Hlavní jídla
Zeleninová pochoutka, kterou jistě znáte už od své babičky. Zeleninové lečo zkrátka voní létem a prázdninami. Dopřejte si lečo z paprik a rajčat, které je hotové během chvilky, doplňte do míchanými vejci a podávejte s voňavým čerstvým chlebem nebo vařenými brambory.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Středně velké cibule
5 ks
Papriky (mix bílých a červených)
6 ks
Rajčata
4 ks
Vejce
2 lžíce
Řepkový olej
100 g
Kvalitní šunka
Sůl
Pepř

K podávání
Kváskový chléb nebo brambory

Příprava

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky zbavte semen a nakrájejte na kratší proužky. Rajčata nakrájejte nahrubo a kvalitní šunku nakrájejte na kostičky.
2
V široké a hluboké pánvi rozehřejte řepkový olej a na něm zpěňte cibuli. Přidejte papriky a krátce poduste. Pak přidejte rajčata, osolte, opepřete, zakryjte a nechte dusit cca 10 minut. Občas promíchejte.
3
Mezitím si na pánvi bokem připravte míchaná vejce se šunkou. Lečo tak bude mít lepší konzistenci. Pánev rozehřejte, přidejte kapku oleje a šunku opečte. Pak přidejte rozšlehaná vejce a umíchejte je.
4
Zkontrolujte, že je zelenina měkká. Na závěr k ní přidejte umíchaná vejce se šunkou a krátce prohřejte.
5
Podávejte posypané čerstvou petrželkou, s čerstvým kváskovým chlebem nebo vařenými bramborami.