Zdravý snídaňový crumble


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
Sladká snídaně plná ovoce s vůní podzimu. Přesně to je crumble z ovesných vloček se švestkami a hruškou. Dát si ho však můžete i ke svačině s tvarohem nebo jogurtem nebo jako dezert se zmrzlinou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Ovocná vrstva
1 ks
Hruška Lucasova
3 ks
Švestky
1 lžička
Kukuřičný škrob
1 lžička
Skořice
1 lžička
Perníkové koření
Citrónová šťáva
Citronová kůra

Drobenka
50 g
Ovesné vločky
20 g
Celozrnná mouka
1 hrst
Vlašské ořechy - jádra
15 g
České máslo 84 % mléčného tuku
15 g
Ořechové máslo
1 lžíce
Třtinový cukr
1 lžička
Skořice
1 špetka
Sůl
Vanilka

Příprava

1
Ovoce omyjte, švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny. Hrušku zbavte jadřince a nakrájejte na malé kostičky. Dejte do zapékací misky. Pořádně promíchejte se lžičkou škrobu, skořicí, perníkovým kořením, šťávou i kůrou z citronu.
2
Vypracujte drobenku a navrstvěte na ovocnou směs.
3
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut do zlatova.