Zdravý snídaňový crumble


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
Sladká snídaně plná ovoce s vůní podzimu. Přesně to je crumble z ovesných vloček se švestkami a hruškou. Dát si ho však můžete i ke svačině s tvarohem nebo jogurtem nebo jako dezert se zmrzlinou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Ovocná vrstva
  • 1 ks
    Hruška Lucasova
  • 3 ks
    Švestky
  • 1 lžička
    Kukuřičný škrob
  • 1 lžička
    Skořice
  • 1 lžička
    Perníkové koření
  • Citrónová šťáva
  • Citronová kůra

Drobenka
  • 50 g
    Ovesné vločky
  • 20 g
    Celozrnná mouka
  • 1 hrst
    Vlašské ořechy - jádra
  • 15 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 15 g
    Ořechové máslo
  • 1 lžíce
    Třtinový cukr
  • 1 lžička
    Skořice
  • 1 špetka
    Sůl
  • Vanilka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ovoce omyjte, švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny. Hrušku zbavte jadřince a nakrájejte na malé kostičky. Dejte do zapékací misky. Pořádně promíchejte se lžičkou škrobu, skořicí, perníkovým kořením, šťávou i kůrou z citronu.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vypracujte drobenku a navrstvěte na ovocnou směs.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut do zlatova.