Zázvorový chlebíček


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
Mlsáte rádi? A co takhle zamlsat si zdravě? Zázvorový chlebíček je chutnou snídaní nebo svačinou i v případě, že se snažíte jíst zdravě. Z bio surovin pro vás recept na chlebíček připravila Michaela Šupáková alias Cooking with Šůša.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
4 ks
Zázvor
0.5 hrnku
Sójový nápoj
0.5 hrnku
Třtinový cukr
1.5 hrnku
Špaldová mouka
1 ks
Citróny
1 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Kypřicí prášek do pečiva
5 lžíce
Řepkový olej
1 hrst
Kandovaný zázvor

Příprava

1
V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
2
Do směsi přidáme olej, sójový nápoj, lžičku nastrouhané citronové kůry, najemno nastrouhaný zázvor a šťávu z jednoho citronu.
3
Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech ji vmícháme do tekuté směsi. Nakonec do těsta vmícháme kandovaný zázvor.
4
Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem.
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C cca 50 minut.
6
Hotový chlebíček můžeme polít ještě citronovou polevou a posypat zbytkem kandovaného zázvoru.

Další recepty