Závitky z listového těsta s cheddarem, prosciuttem a karamelizovanou cibulkou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
Znáte slaný štrůdl? Jedna z nejoblíbenějších pochoutek českých kuchyní, která u nás trochu supluje domácí pizzu. Skvělá svačina, oběd i občerstvení na party. My jsme vsadili na cheddar, prosciutto a cibulku.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 balení
    Listové těsto čerstvé
  • 1 balení
    Prosciutto di Parma
  • 1 ks
    Šalotka
  • 1 lžíce
    Olej
  • 1 balení
    Cheddar plátky
  • 1 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte šalotku nakrájenou na kolečka a nechte zkaramelizovat. Prosciutto a cheddar nakrájejte na malé kousky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozválené listové těsto rozdělte na stejně velké čtverečky, doprostřed každého dejte karamelizovanou cibulku, trochu prosciutta a cheddaru a prsty spojte dva šikmo proti sobě jdoucí rohy.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Závitky dejte na plech vystlaný pečicím papírem, povrch každého potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě při 180 °C asi 20 minut.