Zapečené avokádo s vejci: vydatná snídaně plná síly


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Zeleninová jídla
Avokádo je trendy potravina a všude můžeme najít spoustu tipů, jak ho ideálně připravit. Zkuste ten náš, kombinace s vejcem a šunkou je neodolatelná!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Avokádo
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
100 g
Vintage cheddar
150 g
Šunka Marina
Rukola
Sůl
Pepř
Lístky červené řepy
Čerstvá bazalka

Příprava

1
Avokáda si rozdělte na půl. Vyjměte pecku, nejlépe zaseknutím nože do ní a vytočením.
2
Seřízněte lehce spodní část avokáda, aby dobře drželo ve vodorovné poloze.
3
Velkou lžící vydlabejte v avokádu dostatečně velký prostor pro vejce.
4
Nakrájejte šunku na tenké nudličky.
5
Rozpalte troubu na 200 °C s funkcí horního grilu.
6
Do připraveného avokáda vložte na dno trochu šunky, rozklepněte celé vejce, opět položte plátky šunky a navrch nastrouhejte sýr.
7
Vložte do trouby a pečte cca 10 minut.
8
Podávat můžete s lístky červené řepy a rukolou s bazalkou. Vydlabané kousky avokáda nevyhazujte, skvěle poslouží pro výrobu guacamole.