Vepřové kotlety se zelím a sladkou paprikou v pomalém hrnci


Připraveno za
240 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Pokud milujete dlouhé vaření, při kterém máte čas přemýšlet nad výsledkem, je to recept jak ušitý na míru. Výsledkem budete ohromeni a budete se těšit na nezapomenutelnou hostinu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

800 g
Vepřová pečeně s kostí plátky
400 g
Zelí
150 g
Cibule žlutá
1 lžička
Sůl
1 lžička
Granulovaný česnek
1 lžička
Tymián
150 ml
Masový vývar
1 lžička
Sladká červená paprika
1 lžíce
Kopr sekaný
4 lžíce
Slunečnicový olej lisovaný za studena

Příprava

1
Oloupejte cibule a nakrájejte nadrobno.
2
Zelí naopak nakrájejte na nudličky.
3
Vepřové kotlety z obou stran osolte a posypejte granulovaným česnekem.
4
V hrnci se silným dnem rozehřejte olej, přidejte vepřové kotlety a restujte při vysoké teplotě asi minutu z každé strany.
5
Maso přendejte na talíř a do stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, zalijte vývarem a důkladně promíchejte, aby se vše odlepilo od hrnce.
6
Maso spolu s cibulí a vývarem přesuňte do pomalého hrnce, přidejte nakrájené zelí, sůl, tymián a červenou papriku.
7
Zakryjte a nastavte 4 hodinový program.
8
Před podáváním ozdobte nasekaným koprem.