Vejce plněná cizrnovým krémem se šunkou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Sezónní recepty
Velikonoční klasika, která nesmí během jara zkrátka chybět. Jedna z možností zužitkování vykoledovaných vajíček. Aby vám ale tento tradiční recept nezevšedněl, zkuste ho letos připravit podle Kluka v zástěře: s krémem z cizrny, cottage a šunky.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

6 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
4 lžíce
Cizrna v nálevu
4 lžíce
Cottage nature
4 plátky
Krůtí prsní šunka nejvyšší jakosti
1 lžíce
Medová hořčice
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Čerstvé bylinky
Klíčky

Příprava

1
Nejprve uvařte vajíčka natvrdo v osolené vodě. Cca 8–10 minut od doby, co se začnou vařit.
2
Potom je vychlaďte pod studenou vodou a oloupejte. Takto připravená vejce rozkrojte napůl a vyndejte si do misky žloutky.
3
K těm přidejte cizrnu, cottage, šunku, hořčici a sůl, pepř a bylinky podle chuti.
4
Rozmixujte v blenderu. Hotovou směsí naplňte "vajíčkové lodičky" a ozdobte klíčky.