Vege pařížský salát


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegan
  • Svačiny
  • Saláty
  • Sezónní recepty
Vege pařížský salát je skvělou variantou ke klasickému pařížskému salátu. Po vánočních svátcích se rozhodně bude hodit něco lehčího. Jedna dávka vám vystačí na 3 až 4 střední bagety.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 g
Hrášek jemný v mírně slaném nálevu
100 g
Uzený tempeh
3 ks
Okurky sterilované
1 ks
Cibule bílá
1 lžíce
Hořčice plnotučná
Sůl
Pepř

Sojanéza
200 ml
Slunečnicový olej s vitaminem D
100 ml
Sójové mléko
1 lžíce
Hořčice plnotučná
1 lžíce
Citrónová šťáva
1 lžička
Sůl

K servírování
Bagetka
Okurky nakládačky
Nať petržele

Příprava

1
Nahrubo nastrouhejte tempeh a kyselé okurky. Přidejte najemno nasekanou šalotku, hrášek a hořčici.
2
Připravte si také sojanézu. Všechny ingredience vložte do vysoké nádoby, aby se do ní dobře ponořil tyčový mixér. Poté mixujte pohyby nahoru a dolů. Stačí minuta mixování a sojanéza velmi rychle zhoustne. 
3
Přidejte ke směsi zeleniny a tempehu, ochuťte solí a pepřem dle chuti.
4
Můžete servírovat na pečivo, ozdobit kolečky kyselé okurky a petrželkou.